Om oss

BAKGRUNN
 

Spiterstulen Bre- og Fjellføring er tuftet på en stolt tradisjon med føring fra Spiterstulen som startet allerede i 1850, da Steinar Sulheim førte to sambygdinger til toppen av Galdhøpiggen som førstebestigere! Dette ble starten på daglige føringer, mest til Galdhøpiggen de første årene, men etterhvert også til andre stortopper i området. Fra 1950-årene etablerte Eiliv Sulheim daglige føringer til den spektakulære Eventyrisen på Svellnosbreen, og la grunnlaget for den økende føreraktivitet som fulgte i 1960 og -70-årene. Vi er stolte av å få lov til å videreformidle hans filosofi og forståelse, både av fjellets elementer, været og menneskene.

Området rundt Spiterstulen byr på muligheter for å bestige brorparten av Norges stortopper på dagsturer, sommer som vinter. I tillegg er det ryggtraverser med varierende vanskeligheter, og en frodig høyfjellsdal som byr på en imponerende flora.

 

OM OSS
 

I 2014 gikk en del av førerene fra Spiterstulen sammen og dannet Spiterstulen Bre- og Fjellføring. Alle er lokalkjente førere med grundig erfaring og god utdanning. I tillegg har vi aspiranter under opplæring. Lokal tilknytning, kjærlighet til fjellet og detaljert kunnskap om de ulike rutene og mulighetene er blant våre kjerneverdier. Vår opplæringsfilosofi er at de unge, nyutdannede førerne skal gå mange turer med de eldre, erfarne førerne. Dette sikrer at vi tar med oss  kunnskapen og erfaringene som er samlet opp gjennom generasjoner av fjellførere på Spiterstulen.

 

Vi liker av å være ute på tur, på høye tinder, historisk vandring langs gamle tufter, eller på barnetur med leik og sprell.

Vår erfaring er at en uværsdag kan være en like stor opplevelse som en dag i sol og medvind. Blir du med oss på tur, gir vi deg vårt beste, uansett hvor du skal.

  • Facebook Social Icon
  • Trip Advisor Social Icon
  • Instagram Social Icon
Espen Gjems
Fører, CFO
- Født: 26.08.1979

Espen er etterhvert blitt en av de eldre kara, men ikke dermed sagt noen lathans. Har kjørt aktivt på telemark i mange år, med flere topplasseringer i Galdhøpiggrennet på samvittigheten, og kjører fortsatt fort på ski.

- Godkjent instruktør for bre hos NF

- Fører siden 1998

Snorre Sulheim
Fører, SoMe ansvarlig
- Født: 20.07.1989

Snorre er en av de mer aktive guidene i laget, han driver aktivt med klatring, ski og tindebestigning.
- Godkjent instruktør for både fjell og bre hos NF.

- Fører siden 2009

John Haagen Gjems
Fører, Arrangementsansvarlig
- Født: 21.01.1980

John Haagen er en av de mer rutinerte førerene våre. Har utallige somre på Spiterstulen. I tillegg til å føre, administrerer John Haagen arrangementene våre Galdhøpiggen Randoneé og Tinderodeo.
- Godkjent instruktør for både fjell og bre hos NF.

- Fører siden 1999

 

Dag Sulheim
Fører
- Født: 27.11.1958

Dag Sulheim er barnelege og fysioterapeut. Han vokste opp på Spiterstulen og ble fører som 16-åring. Ingen kan som han gjøre en liten tur stor, og en lang tur overkommelig.

- Fører siden 19

Torgeir Sulheim
Fører
- Født: 15.10.1996

Torgeir er en av de yngre førerene på Spiterstulen, men som en del av Sulheim slekta har han vokst opp med somre og påsker på Spiterstulen, og kjenner godt til de fleste toppene i området. Tidligere aktiv orienteringsløper, driver med elvepadling og klatring

- Fører siden 2015

 

Jørn Christian Bergum
Fører, Utstyrsansvarlig
- Født: 21.09.1985

Jørn Christian Bergum er en jovial og hyggelig fyr, og spesialist på breturen til eventyrisen. Jørn jobbet sin første sommer på Spiterstulen i 2008 i respesjonen, og har siden den gang vært ivrig etter å komme seg på tur. Jobber til daglig som konsulent i helsesektoren i Oslo. 

- Fører siden 2010

Einar Sulheim
Fører
- Født: 24.09.1987

Einar er den desidert sterkeste klatreren blant førerne, med flere harde bestigninger både på klippe og i fjellet. Som en ekte Sulheim er han også godt kjent i området rundt Stulen. Einar holder til i Trondheim og jobber for tiden med en P.hD i nanoteknologi.

Fabian Lier
Fører
- Født: XX.07.1989

Fabian har i likhet med flere av oss andre hatt mange andre posisjoner på Spiterstulen. Fabian jobbet sin første sommer som resepsjonist og på kjøkkenet i 2010, men har vært ivrig på tur, og med tiden blitt en del av førerlaget. Fabian begynner på studier til høsten.

- Fører siden 2012

Lars Tonsberg
Fører
- Født: 11.02.1991

Lars er den store eventyreren blant oss, og kan skilte med å ha krysset Svalbard på langs, helt uten etterforsyninger! Lars har flere års relevant turerfaring fra forsvaret, og har jobbet som fører på Spiterstulen siden 2016. Lars studerer i Ålesund, men tiden går stort sett til surfing, ski og snøbrett.

Jet Vessies
Aspirant
- Født: 30.07.1995

Jet er Nederlenderen i førerlaget. Hun kom til Norge for første gang i 2013. Nå studerer hun i Geologi i Amsterdam, så om du vil vite noe om Jotunheimens steiner, er dette rette personen. Ellers så driver hun masse med klatring og lengdeløpskøyting

Ane Holm Grøneng
Fører
- Født:

Ane er en av de ferskeste førerne i førerlaget. Ei hyggelig jente fra Lillehammer, som så likt mange andre, har jobbet flere sesonger inne på Stulen før hun etterhvert har blitt fører. Ane er en stabil O-løper, så hun beveger seg raskt i terrenget og er lett i steget, i tillegg finner Ane alltid frem.

Josef Nyström
Fører
- Født: 11.10.1982

Josef er også en av de virkelig aktive førerene våre! Josef er s internasjonalt sertifisert fjellguide gjennom NORTIND-utdanningen . Han er aktiv innen ski, vinterklatring og klatring. Selger også Houdini bekledning.
- IFMGA/IVBV Godkjent

- Godkjent instruktør for bre og fjell hos NF

- Fører siden 2007

 

Håkon Sulheim
Fører
- Født: 24.03.1991

Håkon er en av de nyere førerene, men ikke mindre kjent av den grunn. Håkon er tidligere alpinist og kjører som et svin på ski - vil du lære å kjøre ski, hold deg til Håkon

- Fører siden 2011

 

Steinar Sulheim
Fører
- Født: 03.01.1965

Steinar Sulheim er idrettslege og ortopedkirurg. Oppvokset på Spiterstulen og ble fører som 16 åring.  Er ski- og snowboardinstruktør. Godt kjent med alle sommer og vinterruter i Midt-Jotunheimen, og har besteget alle Norges 2000-metre.
- Fører siden 1981

Carl Joacim Fensbekk
Fører, Ansvarlig Nettside
- Født: 03.09.1989

Carl Joacim Fensbekk har jobbet som fører side 2011. Som gammel syklist kan han være vond å henge på i motbakkene, og han er heller ikke en sinke ned igjen. Carl har studert idrett og bevegelsesvitenskap ved NTNU, har du spørsmål angående trening eller treningsskader er dette mannen du vil prate med på tur.

- Fører siden 2011

Njål Ødegaard
Fører
- Født: 06.05.1990

Njål Ødegaard er også en del av den nye vinen på Spiterstulen. Jobbet i resepsjonen og på huset første gang sommeren 2010, men hadde en forkjærlighet for bratt lende, og tok raskt skrittene til fører. Ferdig utdannet innen juss sommeren 2016.

- Fører siden 2013

- Godkjent instruktør bre hos NF

Jo Lunde
Fører, Daglig leder
- Født: 07.04.1972

Som daglig leder holder Jo hjulene i gang, og er i tillegg primus motor for Galdhøpiggen Randonnee. Jo begynte som fører tidlig på 90-tallet, og kjenner området like godt som sin egen bukselomme. Til daglig driver Jo firmaet eRevisor på Lillehammer.

- Fører siden 1991

Sigurd Sulheim
Fører
- Født: 01.01.2000

Sigurd Sulheim er en av de yngre førerne, men av de mest aktive. Hadde over 50 turer til Svellnosbreen sist sommer! Han er også spesielt glad i Randonee-turer og fartsfylt skikjøring.

- Fører siden 2014

Arild Rubach Kildal
Fører
- Født: 09.05.1997

Arild er en av de nyeste førerne våre, og den andre Østfoldingen blant oss. Jobbet sin første sommer på stulen i 2013, og har blitt raskt kjent i området.

Til daglig er Arild student i Ås, hvor han studerer samfunnsøkonomi. Men mesteparten av tiden går likevel med til turprosjekter og klatring.

Fører siden 2015.

Vilde Smedby Hammershaug
Fører
- Født: 10.12.1994

Vilde er 22 år gammel og gikk som førsteårs aspirant 2016-sesongen. Når hun ikke er på skolebenken for å utdanne seg som lærer, er hun enten på topptur på ski eller på jobb for å selge ski.

Guro Asdøl Midtmageli
Fører
- Født: 10.12.1994

Guro er 22 år gammel og studerer i Bø. Hun har vært mye på stulen i oppveksten og jobbet som servitør i spisesalen i noen sesonger før hun bestemte seg for å gå som aspirant sommeren 2016. Guro har drevet en del med surfing men begynner endelig å forstå at det er vann i fast kald form som gjelder.

Petter Linberg
Fører
- Født:

Petter er som Ane, en av de yngre i førerlagt og ble fører sommeren 2018. Som Ane er Petter også Lillehammring, og har også jobbet sine sesonger på Spiterstulen før han har blitt fører. Dette, sammen med turinteresse har gjort Petter godt kjent i området.