top of page

OM OSS

Spiterstulen Bre- og Fjellføring består av 15 utvalgte fjellførere i alderen 18 til 65 år,
de fleste med bakgrunn og opplæring fra Spiterstulens tradisjonsrike førermiljø.
Vi har tilsammen flere hundre års erfaring og mange tusen turer på breer og topper i omådet rundt Galdhøpiggen. Lokal tilknytning, kjærlighet til fjellet og detaljert kunnskap om de ulike rutene og mulighetene er blant våre kjerneverdier.
Vår opplæringsfilosofi er at de unge, nyutdannede førerne skal gå mange turer
med de eldre, erfarne førerne. Dette sikrer at vi tar med oss kunnskapen
og erfaringene som er samlet opp gjennom generasjoner av fjellførere på Spiterstulen.

 

Vi liker av å være ute på tur, på høye tinder, historisk vandring langs gamle tufter,
eller på barnetur med leik og sprell. Og vår erfaring er at en uværsdag kan være en like stor opplevelse som en dag i sol og medvind.
Blir du med oss på tur, gir vi deg vårt beste, uansett hvor du skal.

BAKGRUNN

Spiterstulen Bre- og Fjellføring er tuftet på en stolt tradisjon med føring fra Spiterstulen som startet allerede i 1850, da Steinar Sulheim førte to sambygdinger til toppen av Galdhøpiggen som førstebestigere! Dette ble starten på daglige føringer, mest til Galdhøpiggen de første årene, men etterhvert også til andre stortopper i området. Fra 1950-årene etablerte Eiliv Sulheim daglige føringer til den spektakulære Eventyrisen på Svellnosbreen, og la grunnlaget for den økende føreraktivitet som fulgte i 1960 og -70-årene. Vi er stolte av å få lov til å videreformidle hans filosofi og forståelse, både av fjellets elementer, været og menneskene.

Området rundt Spiterstulen byr på muligheter for å bestige brorparten av Norges stortopper på dagsturer, sommer som vinter. I tillegg er det ryggtraverser med varierende vanskeligheter, og en frodig høyfjellsdal som byr på en imponerende flora.

bottom of page